8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI: KADIN HAKLARI SÖYLEMİNDEKİ ÇİFTE STANDARDI KINIYORUZ

KADIN HAKLARI SÖYLEMİNDEKİ ÇİFTE STANDARDI KINIYORUZ

8 Mart 2014

8 Mart Dünya Kadınlar Günü bugün kutlanıyor. Aile Akademisi Derneği olarak kadının ve ailenin düşürüldüğü durumu ibretle takip ediyoruz. Ne yazık ki, kadına en çok zulmeden, onu patronların ve haz simsarlarının önüne atan güçler, bütün bunları kadın hakları adına yaptılar.  Bugün de, yine kadın hakları kavramına sığınılarak, kadını kendisine ve ailesine yabancılaştıran bir söylemin yaygınlaştırıldığına şahit oluyoruz.

?Ekonomik bağımsızlık? gerekçesiyle evinden koparılan kadın, ?özgürlük? gerekçesiyle kocasından ve çocuklarından koparıldı. Kadını güçlendirme adına atılan her adım aileyi zayıflattı, çocuğu yalnızlaştırdı ve kadını doğasından uzaklaştırdı.

Patronlar ?kadın hakları? kavramını maske olarak kullandı ve kadını ücretli köleliğe mahkum etti.

Eğlence dünyası, iş dünyası, reklam sektörü  ?kadın hakları? kavramının ardına gizlenerek kadını cinsel bir obje olarak kullandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü?nde kadının cinsel bir obje olarak sömürülmesine, ucuz iş gücü olarak sömürülmesine karşı durulduğuna maalesef yine şahit olamayacağız.

Her sene olduğu gibi ?namus cinayetleri? ?töre? ?erken evlilik? gibi argümanlar üzerinden geleneğe vurulmaya devam edilecek.

Her sene olduğu gibi, kadına ilişkin dramatik istatistikler verilecek ama bunların gerçek sebebi üzerinde konuşulmayacak, düşünülmeyecek.

Kadın acı çekmeye devam edecek.

Özellikle kadının cinsel bir obje olarak kullanılmasına, ucuz iş gücü olarak sömürülmesine, çocuklarından koparılmasına ses çıkarmayan, bu trajik durumu yapay birkaç cümleyle geçiştiren ?kadın hakları? söylemini kınıyoruz.

Aile Akademisi Derneği olarak kadının çektiği acının, uğradığı zulmün bitmesini temenni ediyoruz. Bunun için yüce dinimizin kadına yüklediği asil kimliğin yeniden hatırlanması gerektiğine inanıyoruz.

Aile Akademisi Derneği

equalityday_copy.jpg

Bu site’de yer alan bilgiler kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Eposta: info@aileakademisi.org
Aile Akademisi© 2011