
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Basın Açıklaması
Değerli Halkımız, Saygıdeğer Basın Mensupları
6 Şubat 2023 tarihinde evlerimizin yüreklerimizle birlikte yıkıldığı, eşyalarımızın ailelerimizle birlikte dağıldığı, hafızalarımızda derin izler bırakan eşine az rastlanan büyük bir felaketle uyandık. Bütün bir ülke olarak acıya gömüldük, yasa büründük. Yaşadığımız kederi dili, dini, ırkı ve kültürü ne olursa olsun herkesin unutulmaz bir dayanışma içine girmesiyle bir nebze de olsa atlatabildik. 6 Şubatta bir kez daha gördük ki ihtiras ve daha çok kazanma hırsıyla yapılan çürük binalar öldürüyor, yardımlaşma, dayanışma ve merhamet ise yaşatıyor.
Artık yaraları sarma zamanıdır. Yaraların sarılmasında en önemli kurum şüphesiz ailedir. Aile her zaman bireylerinin geri dönebileceği güvenli bir liman olmuştur. Depremzedelerin yeme-içme, barınma gibi zorunlu ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra psiko-sosyal destek sağlamak da önemli bir ihtiyaçtır. Depremden sonra anne ve babasız kalan çocuklar için koruyucu aile başvurusunda bulunan on binlerce kişi, bu ülkenin şefkat, merhamet ve sevgi kanatlarını çocuklar için açan anne ve babalara sahip olduğunu gösteren çok güzel bir örnektir.
Depremde kaybettiğimiz annelerimizi, babalarımızı, çocuklarımızı rahmetle anıyor, 8 Mart’ı onların aziz ruhuna adıyoruz.